Pre Engineering

  • Vooraf inzicht
  • Gerichte focus
  • Heldere communicatie

Tijdens het engineeren van producten moeten de probleemstelling, eisen en wensen constant in acht genomen worden. Dit kan natuurlijk on-the-go terwijl een product ontworpen wordt, maar het kan soms handig zijn om vooraf een compleet Pre Engineering rapport op te stellen dat leidend is tijdens de Engineering. De elementen in een Pre Engineering rapport zorgen voor een gerichte focus tijdens de Engineering. Dit is noodzakelijk om helder te kunnen communiceren en fouten te voorkomen.

Concreet bestaat een Pre Engineering rapport van CADshape uit de volgende onderdelen: doelstelling, functie-analyse, eisen en wensen analyse, morfologisch overzicht, 3D concepten en trade-off. In overleg kan er gekozen worden voor een andere structuur. Dit Pre Engineering rapport is technisch van aard en kan uitgebreid worden met een projectplan.

Het projectplan van CADshape bestaat in de basis uit de volgende onderdelen: beoogt projectresultaat, afbakening, stakeholders en tijdspad. Ook hiervan kan worden afgeweken, het blijft tenslotte maatwerk.

Naast het feit dat Pre Engineering een brug slaat naar Engineering, houdt ook de dienst ‘Visualisatie’ van CADshape nauw verband met Pre Engineering. Een concept 3D model dat ingetekend is in Solidworks, kan al voldoende zijn om een levensechte afbeelding van het beoogde product te creëren. Dit wordt gedaan met SolidWorks visualize