Visualisatie

  • Design optimalisatie
  • Marketing content
  • Communicatiemiddel

Functionaliteit gaat over het algemeen boven design. Echter mag een product of machine best een lust voor het oog zijn. Vooral met hedendaagse CNC gebaseerde productietechnieken kan er meer op design uitgedaan worden zonder in kostprijs omhoog te gaan. Om een goed beeld van productdesign in relatie tot de omgeving te krijgen, is een render volledig op zijn plaats.

Zodra een 3D model is getekend tijdens de Engineering of Pre engineering kan CADshape op basis van SolidWorks Visualize een 3D model in een door U gekozen context plaatsen. Een afbeelding op maat kan uw organisatie dienen op verschillende fronten.

Door een 3D model nog voor de productie plaatsvindt in de beoogde bestemming te ‘plakken’, krijgt U een goed beeld van het totaalplaatje. Mochten op basis hiervan nog gewenste aanpassingen nodig zijn bijvoorbeeld qua design, dan kan dat nog meegenomen worden in de Engineering.

Het kan zo zijn dat een nieuw(e) product of machine gepromoot moet worden voordat er een bestaande versie is. Hier kan CADshape U in ondersteunen met Solidworks Visualize. U kan zelf een foto met 3D model aanleveren, maar een schets/ beschrijving is ook voldoende voor CADshape om een visualisatie te maken.